Drage planinarke i dragi planinari, dragi članovi HPD-a „Kapela“,
društvene prostorije će biti otvorene srijedom od 19 do 21 sat. SASTANAKA ZA SADA NEĆE BITI.
BLAGAJNA JE OTVORENA ZA PLAĆANJE ČLANARINA SRIJEDOM OD 19-20 SATI te će isto biti omogućeno i
PUTEM INTERNETA, upute ovdje. Za plaćanje članarina putem interneta ispunite pristupnicu
i proučite "upute za plaćanje internetom"..

Što se PLANA IZLETA tiče, odlučili smo za sada raditi tromjesečne planove više pročitajte ovdje.
Za sve nejasnoće, ideje i slično u vezi izleta obratite se našem Vjekoslavu Habulincu na:
vjekoslavhabulinec@gmail.com ili 092 137 5804

Tablicu za DEŽURSTVO NA KUĆI možete naći ovdje. Javite se Miroslavu Kovačiću za
rezervaciju termina na: mirokovacic56@gmail.com ili 092 348 9247
Za dežurstva na Viništu rezervacije još nisu krenule.

Početak ovogodišnje Opće planinarske škole planiran je u standardnom terminu, plan uskoro.

HPD Kapela je partner projekta "Aktivni u mirovini", a više informacija o besplatnim sadržajima projekta možete saznati ovdje.
Priključite se!
Zbog pandemije i novih mjera održavat će se ONLINE treninzi..

Pratite i dalje obavijesti vezano uz rad društva na web stranicama i/ili putem Facebook-a!

Par riječi o planinarskom društvu

Planinarsko smo društvo s više nego polustoljetnom tradicijom. Službeni naziv društva je Hrvatsko planinarsko društvo KAPELA ili skraćeno HPD Kapela. Naše prostorije, u kojima se sastajemo srijedom od 19:00, nalaze se na adresi Maksimirska 51 a, prvi kat. Osim onoga planinarskog "gdje smo bili i kamo idemo", na sastancima se odvija bogat društveni život: predavanja sa slikama s izleta, predavanja uz projekcije o ljepotama svijeta oko nas, prijenos iskustava iz zaštite prirode, planinarskih znanja i vještina itd.

Bijele stijene - prsti HPD Kapela je osnovano 1954. godine od kada neprekidno djeluje. Od 1954. do 1991. Društvo je djelovalo pod imenom PD Rade Končar. Danas smo, po broju članova, sedmo planinarsko društvo od oko 200 društava u Hrvatskoj i jedno od najaktivnijih. U 2007. imali smo prosječno 2 izleta tjedno s više od 25 sudionika po izletu što znači da smo u cijeloj 2007. organizirali više od 100 izleta s oko 3000 sudionika. U ovako velikom broju izleta uvijek se nađe toliko raznolikih izleta da svatko može naći sebi primjeren izlet. Svake godine, Društvo tiska svoj godišnji plan izleta koji sadrži raspored (točan datum i trajanje) 70-ak temeljnih izleta, a dodatni se izleti dogovaraju na sastancima Društva.

Na Bijelim stijenama, u strogom prirodnom rezervatu, u prelijepom dijelu Gorskog kotara Društvo ima svoju planinarsku kuću koju mogu koristiti svi članovi Društva pa i drugi. Vrijedni planinari našeg Društva vode brigu o kući i opskrbljuju je tako da pruža ugodu sigurne posjete jednom od najljepših kutaka naše domovine. Uz planinarsku kuću izgradili smo i održavamo trajno otvoreno planinarsko sklonište.

Zajedno s planinarskim društvima Vihor i Izletnik održavamo Kapelski planinarski put i na njemu planinarska skloništa na Bjelolasici i pod Kolovratskim stijenama te planinarsku kuću sa skloništem u Viništu. Održavamo i markacije oko planinarske kuće na Bijelim stijenama te na planinarskoj stazi broj 50 na Medvednici.

Brinući se o budućnosti, redovito organiziramo planinarsku školu u kojoj se u kratkom roku teorijski i praktično nauči kako sigurno i ugodno planinariti. Škola daje poticaj razvitku ljubavi prema prirodi i svijesti o važnosti očuvanja prirode. Naše škole započinju s proljetnicama, a završavaju početkom ljeta kada diplome dijelimo na najvišem hrvatskom vrhu Sinjalu (1831 m) na Dinari.

Kao svako društvo koje drži do sebe, održavamo svoju internetsku stranicu na kojoj je moguće pronaći mnoge korisne informacije (opise budućih izleta i slike s prošlih, plan predavanja, najave društvenih događanja, …) i još ponešto.