Molimo da se uključite u organizaciju izleta za sljedeću godinu.
U izradi je godišnji plan. Vaše ideje i prijedloge slobodno prijavite našem Luki Lujiću na: luka.lujic@zoho.eu ili 095 5678 119

Članovi društva kao i svi ostali zainteresirani za mjesečne obavijesti s informacijama o izletima za sljedeći mjesec (NEWSLETTER)
javite se na hpd.kapela@hps.hr, rado ćemo vam pomoći. :)

Pratite i dalje obavijesti vezano uz rad društva na web stranicama i/ili putem Facebook-a!

Natrag na popis dojmova

Plitvička jezera u bijelom

Vidi najavu izleta



Ovo mi je prvi puta  da unosim dojmove na stranicu pa budite tolerantni. Nadam se da će i netko od vas imati što priložiti ovoj priči. Ne,ma smisla da samo vodič upisuje dojmove, jer da nisam očarana Plitvicama u svako doba i po svakom vremenu, ne bih vas ni vodila na ovaj izlet. Slike nisam uspjela staviti, a čarobne su.  Ovaj će opis biti bez ukrasa.

Ponovo sam gotovo prebukirala bus, a nije bilo niti palačinki.  Krenuli smo prema planu. Veliki Ivkov bus bio je gotovo krcat. Nas pedesetčetvero, dobro raspoloženi i puni očekivanja. Nadali smo se sunčanom danu, a i Švabo je obećao dogovoriti, ali više se ni u što ne može pouzdati.

Marko nas je vozio udobno i sigurno. Pogled na raspjevane Rastoke, pa kava u Grabovcu i već smo na prvom ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera. Dok je profesor pred velikim panoom riječima o sedrenju i geološkom postanku govorio o najvećoj ljubavi svog života, kupila sam ulaznice i tako smo ušetali u snježnu bajku. Veliki led se otopio, ali su zaleđene mladice šaša poput dragulja izvirivale iz vode. Potopljeno drveće u ledenoj vodi jezera vidjelo se potpuno jasno.  Svaka travka i svaka grančica bila je ogrnuta snijegom.  Kakva prekrasna čarolija. Prštavi slapovi, bijela pjena i tamna voda jezera. Malo smo se i sklizali po zaleđenim stazama, ali teško se bilo odvojiti od vode i vratiti na cestu. Ah, zašto nema saonica koje bi nas povezle sve gore do Labudovačke barijere i Prošćanskog jezera. Uživajući, fotkajući, došli smo do pristaništa na jezeru Kozjak. Brodovi mirno počivaju u tankom ledu. Za naše provijanterice zainteresirane mačke i manje odvažne patke. Ledena kiša koju su nam najavili meteorolozi na sreću je zakasnila. Uživali smo do povratka. U Grabovcu smo nakon ručka isprobali novu  opremu Radio Kapele i  srca i očiju punih ljepote, krenuli kući . Bilo je "za dušu" kako reće Dubravka. 



Objavljeno: 04.02.2009


Natrag na popis dojmova