Molimo da se uključite u organizaciju izleta za sljedeću godinu.
U izradi je godišnji plan. Vaše ideje i prijedloge slobodno prijavite našem Luki Lujiću na: luka.lujic@zoho.eu ili 095 5678 119

Članovi društva kao i svi ostali zainteresirani za mjesečne obavijesti s informacijama o izletima za sljedeći mjesec (NEWSLETTER)
javite se na hpd.kapela@hps.hr, rado ćemo vam pomoći. :)

Pratite i dalje obavijesti vezano uz rad društva na web stranicama i/ili putem Facebook-a!

Natrag na popis dojmova

Još jednom Dolomiti : NP Fanes-Sennes-Braies

Voda i šuma i snijeg i cvijet i kamen i odrazi i oblaci

 

Ponovno čarobni Dolomiti čija ljepota zarobi pogled da se nikako ne možeš nagledati i obuzme srca da zauvjek čeznu da im se vrate.  Neki su došli prvi put, a neki su već devet puta  pohodili savršeni sklad stijena, šume, jezera i rascvalih rododendrona, ali svi smo se vratili očarani ljepotom, oduševljeni skladom i s obećanjem da ćemo ponovo doći.

Bili smo na Kapelinom tradicionalnom pohodu u Dolomite, koji su Željko i Mrva ponovo složili tako da svi uživaju i da se vrate zadovoljni i očarani ljepotom.

Sve je bilo prekrasno (ako zanemarimo moje komplikacije sa zagrebačkim noćnim tramvajima radi kojih su me svi u jutro čekali u Pierottievoj i još uvijek smišljaju što ću morati učiniti da se iskupim). Na granici nije bilo gužve i po planu smo stigli na mjesto sastanka gdje nas je čekao Željko, koji je već provjerio i planinarski dom Refuge Fanes . U domu  nas je čekalo ljubazno osoblje i Vesna, Riječanka koja nam je posebno uljepšala boravak.

 
Kraj je prekrasan. Svuda potoci ili rječice, slapovi i jezera, rascvali rododendroni i alpske ruže, encijani svih modrih nijansi. A tek borovi poput stražara na stijenama i nježni ariši s krošnjama poput zelene čipke. Odrazi planina u jezeru i zaigrani svizci na padinama. Kravice, kozicee, konji, razigrana ždrebad i zvon klepki s livada. 
Svi su fotkali do iznemoglosti. Pokušala sam ukrasiti ove dojmove fotografijama, ali ponovo nisam uspjela. Pogledajte Brankine na „ptičici“, a ostale na sastanku.


Ljepota, sama ljepota i sklad od kojeg ne možeš zadržati suze.
Hvala Željko, hvala Mrva. Bilo je čudesno lijepo.

Milica, prepunog srca


Objavljeno: 01.07.2009


Natrag na popis dojmova